Luister nu naar de eerste aflevering van mijn podcast Groene Doeners

Het valt me steeds vaker op dat prachtige initiatieven die de wereld groener en mooier maken, onopgemerkt blijven. Of alleen bekend zijn bij de mensen die dicht om deze Groene Doeners heen staan. Bovendien mis ik mooie voorbeelden uit de Achterhoek. Terwijl die er volop zijn!

Misschien ligt het aan onze Achterhoekse nuchterheid? Ik wil daar graag verandering in brengen. Niet aan die nuchterheid, maar aan de relatieve onbekendheid van al die gedreven inwoners en bedrijven die duurzame ideeƫn omzetten in daden.

Een hele leuke manier om dat te doen, is om hen zelf aan het woord te laten. En aangezien ik zelf ook graag praat (en luisteršŸ˜‰) lag het maken van een podcast voor de hand. Trots en met een klein beetje gezonde spanning heb ik mijn eerste podcast online gezet. Met veel dank aan mijn allereerste gast, Christel Jansen van kledingbieb OutfitLibrary GAIA. En met net zoveel dank aan Merijntje Betzema van ontwerpstudio Merijntje aan de RijnĀ  voor de vormgeving en fotograaf en filmmaker Rick Mellink voor de audionabewerking.

Mijn podcast is hieronder te beluisteren en via Spotify. Laat je me weten wat je ervan vond?

8 Reacties

 1. Wilma

  Heel leuk,en informatief Marieke,ik ga er zeker eens kijken…..succes,groetjes Wilma

  Antwoord
  • Marieke

   Dankjewel Wilma, groeten terug! Marieke

   Antwoord
   • Lieke Deelstra

    Wat gaaf Marieke
    Ik hoop dat je ook eens een podcast gaat maken over ‘t initiatief van het Achterhoek pakket (voormalig districto), https://kleinbroekhuizen.nl/. Dankzij hen worden tientallen biologische boeren gestemd en nemen honderden huishoudens lokale bio of bd producten wekelijks af, thuisbezorgd. Zij mogen in jouw rijtje eigenlijk niet ontbreken. En Waternatuurlijk (Antoinet Helvoirt of Ruud Pleune) zou eigelijk ook niet mogen ontbreken bij Achterhoekse groene doeners… En de plastic soep surfer… Veel succes met je mooie podcasts

    Antwoord
    • Marieke

     Dankjewel Lieke! En je geeft mooie tips voor vervolginterviews, dank! Groet, Marieke

     Antwoord
 2. Barbara

  Hoi Marieke,

  Wat een interessant interview zeg! Dat heb je heel leuk gedaan. Ik had nog nooit van een kledingbieb gehoord, dus heb gelijk wat geleerd!

  Groetjes,

  Barbara

  Antwoord
  • Marieke

   Dankjewel Barbara! Groet, Marieke

   Antwoord
 3. Amke

  Wat een eye opener, nooit van gehoord. Ik ga naar haar toe. Dank je Marieke!

  Antwoord
  • Marieke

   Dankjewel Amke, super! Groet, Marieke

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *