Bomen planten vanuit je luie stoel

Duurzamer leven kan zo eenvoudig zijn als het instellen van een andere webbrowser. Echt! Hoe dan? Nou zo!

Bomen planten door te surfen op internet
Ecosia is een zoekmachine: www.ecosia.org/. Ecosia gebruikt haar inkomsten uit advertenties om bomen te planten. Het enige dat jij hiervoor hoeft te doen is informatie zoeken via Ecosia. Simpel hè? Er zijn al meer dan 8 miljoen gebruikers, er is al ruim 9 miljoen euro geïnvesteerd en er zijn ruim 73 miljoen bomen geplant in onder andere Zuid-Amerika en Afrika. Dus: door Ecosia als webbrowser (en app) te gebruiken, zorg je ervoor dat er bomen worden geplant. Mooi toch?

De duurzamere keuze
Misschien vraag je je, net als ik, af of het echt wel zo werkt als Ecosia beweert. Hoe vaak moet je eigenlijk klikken voordat Ecosia een boom kan planten? Waar worden ze geplant? En hoe duurzaam is Ecosia eigenlijk zélf? Waar worden de bomen geplant?

Een groot deel van de antwoorden vind je op hun FAQ-pagina. Ben je nog niet overtuigd? Dat was Linda van de website zaailingen.com ook niet. Ze besloot haar positief kritische vragen te stellen aan Ecosia en schreef een uitgebreid en enthousiast artikel over dat interview op haar site: hier vind je het interview. Linda’s conclusie: Ecosia is de duurzamere keuze.

Dus: stop met ‘Googelen’ en ga lekker bomen planten ?