Blije kaarten, blije bijen

Bijen, hommels en andere bestuivende insecten hebben het moeilijk. Ze hebben voldoende, gevarieerd en gifvrij voedsel nodig. Dat is er in steeds mindere mate. En dat is een groot probleem.

Daar wilde ik iets aan doen.  Daarom begon ik vorig kaar april met mijn blije bij actie. Ik maakte kleine zakjes biologisch bijenzaad (een Tübinger mengsel) en verkocht deze aan vrienden, familie en collega’s. Een aantal van hen bestelde gelijk een grotere hoeveelheid om uit te delen. De zakjes passen goed in de brievenbus en waren een klein en fijn kadootje in de onzekere Coronatijd.

Collega ondernemer Evelien Nijenhuis ging intussen aan de slag met een ontwerp voor een kaartenset bij de zaadjes. Want als je toch een zakje bijenzaad op de bus doet, dan hoort daar natuurlijk ook een lief berichtje bij van de afzender.

Evelien ontwierp vier kaarten met op elke kaart een bloem uit het zadenmengsel. Ze gebruikte haar liefde voor zeefdrukken en maakte vier kleurrijke, unieke kaarten.

zeefdruk voor blije bijen

Het ontwerp was begin juni klaar… en toen was de zaaitijd bijna voorbij!

Gelukkig wordt het elk jaar weer lente. Dat gaf ons ook de tijd om te zoeken naar een mooie en duurzame papiersoort. De postkaarten en bijpassende enveloppen zijn gemaakt van landbouwafval. Waarbij de bladeren en stengels die overblijven van de oogst, worden bewerkt tot grondstof voor papier.

blije bij papierkeuzes

Ook ontstond er dankzij collega ondernemer Dorian Temming een mooie samenwerking met de Stadskamer in Groenlo. Een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en de kans krijgen om zich te ontwikkelen en mee te doen. Zij hebben de zakjes bijenzaad gevuld en de setjes met liefde verpakt.

Wil je je moeder, je opa, die ene vriendin, een collega of de buren een hart onder de riem steken,  feliciteren of gewoon even laten weten dat je aan ze denkt? Verras ze dan met een unieke, sociale en duurzame kaart. Je bestelt de kaarten eenvoudig via mijn webshop.