Voor het opruimen

Anne is een klant die eerst een workshop bij mij volgde en die ik nu één op één begeleid bij het opruimen van haar huis. Ze deelt in deze prachtige review graag haar ervaringen.

“De workshop opruimen riep bij mij 2 dingen op:

  • Dat heb ik nodig!
  • Als ik ergens echt geen zin in heb…

Ik kwam dan ook niet meteen in actie. Tot ik Marieke een beetje leerde kennen en merkte wat een leuk mens ze is. Als ik bij iemand een workshop opruimen zou volgen, dan zou het absoluut bij haar zijn!

Ik heb het fijnste huis van de wereld, maar ik geniet er veel te weinig van. Ik wil geen onrust meer voelen als ik bezoek krijg! Of me zelfs schamen als iemand onverwachts langskomt en mijn aanrecht nog volstaat. Ik wil de boel gewoon fijn op orde hebben. Dus schreef ik me in voor de workshop.

De workshop was praktisch, inspirerend en leuk! Wie had dat gedacht, dat ik blij thuis zou komen van een workshop over opruimen!

Ik wilde er graag mee aan de gang, maar wist niet waar te beginnen. De moed zakte me in de schoenen, toen ik om me heen keek. Daarom heb ik besloten om samen met Marieke te starten.

Geen oordeel

Wat ik het fijne vind aan Marieke is dat ze niet oordeelt. De eerste keer dat ze hier kwam, ging ik met de billen bloot. Ik heb haar elke kamer, elke kast en ieder laatje laten zien. En geen enkel moment heb ik me geschaamd. Ze begrijpt waar ik tegenaan loop, denkt praktisch mee en geeft advies dat bij mijn leven past. Ik hoef geen huis dat zo in een woonmagazine kan, maar wel een huis dat ik met weinig energie op orde kan houden, zodat ik er maximaal van kan genieten.

Inmiddels ben ik begonnen met mijn kledingkasten. Wat een mega resultaat! Ik dacht dat ik meer kastruimte nodig had, maar heb nu heel wat planken over en vooral veel meer overzicht.

Het proces van het opruimen zorgt voor meer rust en ruimte, ook in mijn hoofd. Dat had Marieke al voorspeld, maar had ik nog niet eerder met opruimen ervaren. Dat proces vind ik mega interessant en maakt dat het opruimen nog meer voldoening geeft.

Mijn valkuil is om overal tegelijk te starten en alles ineen keer voor elkaar te willen hebben. Maar Marieke helpt me doseren en het praktisch te houden. Haar aanpak is heel prettig, met veel ruimte voor jou als persoon.

Waarom meedoen met een workshop over opruimen?

De workshop van Marieke zou ik je aanraden als je aan de slag wil met opruimen. Je leert er praktische dingen, gaat actief aan de slag en het is verrijkend om ook de verhalen van anderen te horen. Als je niet weet waar te beginnen of het moeilijk vindt om de praktische vertaling naar jouw situatie te maken, dan zou ik absoluut samen met Marieke aan de slag gaan. Dat is niet alleen nuttig, maar je krijgt ook zeker plezier in opruimen!”

Ook geen zin in opruimen?

Maar verlang jij wel naar meer rust en ruimte in je hoofd? Je bent van harte welkom bij mijn workshop. Hier vind je alle data en kun je je aanmelden.

Wil je liever één op één met mij aan de slag? Plan dan een (gratis) online kennismakingsgesprek in met mij voor een instap traject of een compleet traject.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *